Home / Tag Archives: ЗК

Tag Archives: ЗК

Повлечен предлогот за стечај на ЗК Пелагонија

ЗК Пелагонија се спаси од стечај. Деновиве доверителот кој го поднесе предлогот за поведување на стечајна постапка за ЗК Пелагонија, го повлекол предлогот за стечај на Комбинатот. До повлекување на предлогот дошло откако претходно ЗК Пелагонија го исплатил долгот кон ...

Read More »

Вработените на ЗК Пелагонија на нов протест

            Вработените во ЗК Пелагонија денеска рано изутрина наместо на своите работни места се собраа пред Управната  зграда каде протестираа поради неисплатените плати.             На протестот околу 200 работници  побараа средба со раководството на Комбинатот.             Тие се пожалија дека ...

Read More »

Прекинат штрајкот во ЗК Пелагонија

Откако по неколкучасовните преговори менаџментот им вети исплати на заостанатите плати, како и платата за февруари, вработените на ЗК „Пелагонија“ го прекинаа штрајкот, кој денеска рано утрово го започнаа. -Денеска се држеа преговори со синдикалниот одбор и договорено е со ...

Read More »