Home / Tag Archives: знаме

Tag Archives: знаме

Македонското знаме го покри Градскиот часовник

На вечерашниот митинг на ВМРО ДПМНЕ и Коалицијата “ За подобра Македонија “  во Битола, на кој и покрај студеното време присуствуваа голем број битолчани, силен впечаток кај присутните остави развиореното македонско знаме кое буквално го покри Градскиот часовник, симболот ...

Read More »

Македонското знаме избрано за најубаво во светот!

Македонското знаме освои најмногу гласови во изборот за најубаво знаме во светот што го спроведе канадскиот весник „Прованс“. Во трката учествуваа националните обележја на 64 земји, а македонското знаме во финалето го победи британското знаме. Ова знаме е создадено во ...

Read More »