Home / Tag Archives: 23

Tag Archives: 23

Пресудата за Тенк среда на 23 мај

Пресудата за случајот „Тенк“ на Специјалното јавно обвинителство ќе биде објавена за шест дена. На денешнот рочиште во Кривичниот суд во Скопје беа изнесени завршните зборови на обвинителство и одбрната на обвинетите. Специјалното јавно обвинителство во завршните зборови за предметот побара ...

Read More »

Наградата “23 Октомври“ во мирување

Владата на денешната седница го усвоила предлогот на Министерството за култура оваа година да не биде доделена државната награда „23 Октомври“. Министерството и го предложило тоа на Владата врз основа на информацијата дека на комисијата за доделување на оваа награда ...

Read More »