Don't Miss
Home / Uncategorized / Наградата “23 Октомври“ во мирување

Наградата “23 Октомври“ во мирување

Владата на денешната седница го усвоила предлогот на Министерството за култура оваа година да не биде доделена државната награда „23 Октомври“.

Министерството и го предложило тоа на Владата врз основа на информацијата дека на комисијата за доделување на оваа награда мандатот ѝ завршил во февруари оваа година, а претходната Влада не покренала постапка за формирање нова.

– Поради оваа ситуација биле пробиени и сите други рокови за пријавување кандидати за оваа награда, информира владината прес-служба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*