Home / Македонија / Дружење со ѕвездите во Карпош

Дружење со ѕвездите во Карпош

Во училишниот двор на ООУ „ Христијан Тодоровски- Карпош“, младите истражувачи, ноќта на 03.10 ( вторник) заедничка „ дружба со ѕвездите“  учествувајќи во работата на Центарот за космологија. Под раководство на г-дин Радан Митровиќ од Скопското астрономско друштво, преку неговиот телескоп, и со телескопот на „Креативниот центар- Карпош“ ( КЦК) , основците и останатите присутни можеа „ одблизу“ да се запознаат со астрологијата. Вечерта започна со краток вовед во астрономијата, а продолжи со набљудување на Месечината и планетата Сатурн. Оваа активност огранизирана од Креативниот центар Карпош, им овозможи дополнително надоградување на знаењето на основците во Карпош, и подетално спознавање на тајните на астрономијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*