Home / Tag Archives: Карпош

Tag Archives: Карпош

Цензусот постигнат во 18.30 часот

До 18.30 часот своето избирачко право го искористиле 795,577 гласачи, или 44,5 отсто од граѓаните запишани на избирачкиот список, соопшти Државната изборна комисија. Со тоа е постигнат цензусот од 40 отсто за избор на претседател на државата во вториот круг ...

Read More »

Kарпош се приклучува кон Скопје – Вело град

Поголемата застапеност на велосипедот како алтернативно превозно средство е од примарно значење.  Ова беше еден од заклучоците кои произлегоа од денешната средба на градоначалникот на Општина Карпош Стефан Богоев во пресрет на донесување на Буџетот за 2018-та година, и континуираните ...

Read More »

Зајакнување на улогата на локалниот младински совет во Карпош

Во пресрет на донесувањето на Буџетот за 2018-та година, градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев се сретна со претставници од Националниот младински совет на Македонија (НМСМ), најголемото претставничко тело на младите во нашата држава. Целта на оваа работна средба , ...

Read More »

Нова еко населба кај Бардовци и Злокуќани

Општина Карпош ќе биде првата локална самоуправа која ќе го примени концептот за еко населба која ќе користи обновливи извори на енергија. Тоa, денес  беше главната тема на разговор помеѓу градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев и претставници од Проектот ...

Read More »

Лоцирање на загадувачите во Карпош

Градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев се сретна со Заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули и директорот на Државниот инспекторат за животна средина, Мирослав Богдановски. На средбата се разговараше за дополнителни мерки за намалување на загадувањето ...

Read More »

Хуманите карпошани дарува акрв

Традиционално, по повод  Деновите на Општина Карпош, во организација на локалната самоуправа, Заводот за трансфузиологија и  „ Црвениот крст“, денеска се  организираше крводарителна акција во Општината. На две локации, во спортската сала на ООУ „ Лазо Трповски“ и на мостот ...

Read More »

Карпош прослави 41 година постоење

Вчеравечер, во „Кинотека на Македонија“, свечено беше одбележана 41. годишнината од формирањето на Општина Карпош.  Во присуство на поранешни градоначалници од Општина Карпош, актуелни градоначалници од скопските општини, советници од актуелниот состав на Општина Карпош, како и советници од претходните ...

Read More »

Октетот од “ Владо Тасевски “ годинешни најталенти во Карпош

По шести пат, традиционално, во присуство на родители, ученици, директори на основните училишта Општина Карпош ја организираше манифестацијата „ Карпош има талент“. Во холот на ООУ „ Владо Тасевски“, претставници од сите  десет основни училишта на територијата на локалната самоуправа ...

Read More »

Општина Карпош продолжува со својата хуманост

Традиционално, како и секоја година, продолжи хуманитарната акција „ Да бидеме хумани, за нашите соседи“ пред поголемите супермаркети на територијата на Општина Карпош. Денеска, и утре, карпошани од 10-13:00 часот, ќе можат да донираат прехранбени продукти, кондиторски производи и средства ...

Read More »

Јан Амос Коменски победници на кошаркарскиот куп

По повод  Деновите на Општина Карпош, во Спортско рекреативниот центар „ Борис Трајковски“, денеска се одигра финалниот натпревар од кошаркарскиот куп помеѓу  ООУ „ Димо Хаџи Димов“ и ООУ „ Јан Амос Коменски“.  Во малата сала, пред  многубројната публика, кошаркарите ...

Read More »