Home / Uncategorized / Петар Мирчевски добитник на наградата “11 Октомври“

Петар Мирчевски добитник на наградата “11 Октомври“

Министерството за култура ги објави добитниците на државната награда „11 Октомври“ за највисоко признание за животно дело во областа на науката, уметноста, стопанството и другите дејности од јавен интерес на Македонија.

Наградата за животно дело во областа на науката му се доделува на академик Љупчо Коцарев – научен работник, за животно дело во областа на културата и уметноста наградата им се доделува на актерот Петар Мирчевски и на писателот и ликовен уметник Димитри Дурацоски.

Наградата на добитниците ќе им биде врачена на 11 октомври во 12 часот во Собранието.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*