Home / Tag Archives: служба

Tag Archives: служба

Името на Македонија ќе се договара во Виена

Обединетите нации попладнево информираа дека шефовите на дипломатиите на двете земји Никола Димитров и Никос Коѕијас ќе имаат средба со медијаторот Метју Нимиц на 30 март во Виена. -Mетју Нимиц, специјалниот претставник на Генералниот секретар ќе има заедничка средба со ...

Read More »

Наградата “23 Октомври“ во мирување

Владата на денешната седница го усвоила предлогот на Министерството за култура оваа година да не биде доделена државната награда „23 Октомври“. Министерството и го предложило тоа на Владата врз основа на информацијата дека на комисијата за доделување на оваа награда ...

Read More »

Ниски политички пресметки со висок напон

-РЕК “ Битола“ пред  колапс. Со испаѓањето на трите блока Македонија во темница! Увозот на струја ќе го испразни буџетот на граѓаните, а ќе ги наполни жиро-сметките на партиските фирми за  увоз на електрична енергија. Нестручните кадри на ВМРО-ДПМНЕ ја ...

Read More »

Директорите на ФЗОМ ја посетија подрачната служба во Битола

Директорите на Фондот за здравствено осигурување на Македонија (ФЗОМ) Сашо Стефаноски и Орхан Рамадани денеска остварија посета на подрачната служба на Фондот во Битола, и новоотворената аптекарска станица во село Могила. Посетата е во рамките на новиот проект „Директорите на ...

Read More »