Home / Tag Archives: Апелационен суд

Tag Archives: Апелационен суд

Апелација одлучува за новинарот Кежаровски

Во Апелациониот суд во тек е јавната седница на која се расправа за жалбите поднесени за првостепената пресуда за случајот „Ликвидација”, во кој како обвинет е и новинарот Томислав Кежаровски. Во моментот се чита првостепената пресуда, според која новинарот беше ...

Read More »

Случајот Кежаровски утре пред скопска Апелација

Скопска апелација утре ќе ја почне расправата по жалбите за случајот „Ликвидација” помеѓу кои и на новинарот Томислав Кежаровски откако неговата одбрана ја обжали по сите основи. Апелациониот суд ќе треба да одлучи дали ќе ја укине затворска казна на ...

Read More »