Home / Tag Archives: Апелационен

Tag Archives: Апелационен

Кежаровски останува на слобода, Апелација ја одби жалбата на ОЈО

Апелациониот суд Скопје денеска ја потврди првичната одлука на Основниот суд Скопје 1, кој на 22 јануари годинава го пушти дома на условен отпуст новинарот Томислав Кежаровски. Кежаровски беше пуштен на барање, всушност, на директорот на затворот во Шутка, поради влошено ...

Read More »

В петок Апелационен суд- Битола ги отвора вратите за граѓаните

По повод Европскиот ден на граѓанска правда Апелационен суд Битола, в петок,  на 24 октомври ќе биде отворен ден за граѓаните и „корисниците на правдата” да бидат запознаени со нејзиното функционирање. -За таа цел, ги повикуваме новинарите и граѓаните на ...

Read More »