Home / Tag Archives: азбука

Tag Archives: азбука

Спомен соба со восочни фигури на творците на албанската азбука

Со одржување на бројни манифестации, во Битола свечено беше одбележана годишнината од формирањето на албанската азбука. На свеченоста покрај преставници на Владата, на трите државни универзитети, Тетовскиот, универзитетот Мајка Тереза и универзитетот на Југоисточна Европа, присуствуваа и претставници на универзитетот ...

Read More »