Don't Miss
Home / Tag Archives: берба

Tag Archives: берба

Бербата на боровинката почнува на 10 август

 ЈУ НП Пелистер ја информира јавноста дека оваа година, заради биолошката зрелост на боровинката, на територијата на НП Пелистер, бербата и откупот на боровинки треба да започне од 10 август 2019 г..Според тоа, НП Пелистер ги повикува и берачите и откупувачите ...

Read More »