Home / Tag Archives: Бимилк

Tag Archives: Бимилк

Бимилк во Битола го носи д-р Ранко Рајовиќ за да го одбележи Светскиот ден на семејството

На 15 мај, по повод одбележувањето на Светскиот ден на семејството, Бимилк е домаќин на ексклузивен настан посветен на нејзините вработени-родители на деца до 12 годишна возраст, како и за психолозите, педагозите и дефектолозите во битолските предучилишни и училишни установи. ...

Read More »

Извлечени добитниците од наградната игра “Авантурите на Битолското чупе“

Викендов донесе среќа на многумина кои учествуваа во наградната игра на Бимилк, „Авантурите на Битолското чупе”. Во Детскиот парк во Битола, Битолското чупе ги извлече  среќните добитници од големата наградна игра, а најсреќен од нив беше добитникот на главната награда, ...

Read More »

БиМилк додели лактофризери за кооперантите, производители на овчо млеко

Битолската млекарница започна со реализација на една од фазите за поддршка на развојот на овчо сурово млеко, инвестиција во набавка на 20 лактофризери кои ќе им бидат доделени на користење на кооперантите на БиМилк за овчо млеко. -Станува збор за ...

Read More »

“Бимилк“ подели 185 новогодишни пакетчиња за децата со посебни потреби

По повод претстојните новогодишни и божиќни празници, “Бимилк“  подготви 185 новогодишни пакетчиња за децата со посебни потреби. На децата од училиштето за глуви и наглуви „Кочо Рацин” од Битола, “Бимилк“  им подели 70 пакетчиња, 40 пакетчиња на децата од посебните ...

Read More »