Home / Tag Archives: Блаже

Tag Archives: Блаже

Блаже Докуле награден во Јужна Кореја

Деновиве по десетти пат, карикатурите на Блаже Докуле  беа наградени во Сеул, Јужна Кореја. На Меѓународен фестивал за карикатури  во Јужна Кореја, Докуле доби награди за четири негови карикатури на темата “топло-ладно”. На Меѓународниот фестивал за карикатури во Сеул, Јужна ...

Read More »

Двете највисоки награди на “Остен” за Блаже Докуле

Карикатуристот на Битолски весник, Блаже Докуле деновиве доби уште едно големо признание.На  јубилејната ,,50 светска галерија на карикатури ,, на ,,Остен,, двете највисоки награди  ги доби  Блаже Докуле !!! Имено на 22 номври, по повод големиот јубилеј на светската галерија ...

Read More »