Don't Miss
Home / Uncategorized / Двете највисоки награди на “Остен” за Блаже Докуле

Двете највисоки награди на “Остен” за Блаже Докуле

Карикатуристот на Битолски весник, Блаже Докуле деновиве доби уште едно големо признание.На  јубилејната ,,50 светска галерија на карикатури ,, на ,,Остен,, двете највисоки награди  ги доби  Блаже Докуле !!!
Имено на 22 номври, по повод големиот јубилеј на светската галерија на карикатури ,,Остен,, и Биеналето на цртеж ,во реномираната галерија ,,Чивте Амам ,, во Скопје, беше отворена грандиозна изложба од селектирани цртежи слики , графики и карикатури .
Изложбата беше организирана под покровителство на премиерот на државата Зоран Заев, кој истата и ја отвори .

На изложбата учествуваа врвни уметници од целиот свет .Наградите им беа доделени на лауреатите од сите уметнички жанрови ,од Франција , Русија , Хрватска , Бугарија Црна Гора ,Македонија и др земји .

Честа да ги добие и двете највисоки награди за македонски карикатурист му припадна на нашиот карикатурист и децениски  соработник , Блаже Докуле ,

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*