Home / Tag Archives: Богоев

Tag Archives: Богоев

Kарпош се приклучува кон Скопје – Вело град

Поголемата застапеност на велосипедот како алтернативно превозно средство е од примарно значење.  Ова беше еден од заклучоците кои произлегоа од денешната средба на градоначалникот на Општина Карпош Стефан Богоев во пресрет на донесување на Буџетот за 2018-та година, и континуираните ...

Read More »

Хуманите карпошани дарува акрв

Традиционално, по повод  Деновите на Општина Карпош, во организација на локалната самоуправа, Заводот за трансфузиологија и  „ Црвениот крст“, денеска се  организираше крводарителна акција во Општината. На две локации, во спортската сала на ООУ „ Лазо Трповски“ и на мостот ...

Read More »

Карпош прослави 41 година постоење

Вчеравечер, во „Кинотека на Македонија“, свечено беше одбележана 41. годишнината од формирањето на Општина Карпош.  Во присуство на поранешни градоначалници од Општина Карпош, актуелни градоначалници од скопските општини, советници од актуелниот состав на Општина Карпош, како и советници од претходните ...

Read More »

СДСМ ги одбра кандидатите за градоначалници. Битола на стенд бај

Веќе и официјално се потврдени имињата на дел од кандидатите за градоначалници на претстојните локални избори. Дел од нив, веста ја објавија на нивните профили на социјалните мрежи, а некои имиња се обелоденија и на прес-конференциите. Последната потврда е дека ...

Read More »