Home / Tag Archives: Борче

Tag Archives: Борче

Метла во ВМРО ДПМНЕ

Поранешни и актуелни членови на ВМРО ДПМНЕ и  Реформистите  на партијата вечерва  пред седиштето на партијата побараа  смена на  лидерот на партијата  Никола Груевски како и  актуелниот локален лидер Борче Димитровски. Тие сметаат дека  централното и локалното раководство на партијата  ...

Read More »

Корлевски: Со стари проекти во новите избори

Изминува и последниот ден од изборната кампања во која ДПМНЕ и Илиоски си излегоа со препишана програма од изминатите изборни циклуси, притоа заборавајќи дека тие проекти досега требаше да бидат направени.Конечно  имаа шанса да покажат дека Битола им значи, но ...

Read More »

Субвенции за руралниот туризам

Битола, особено потпелистерието има огромен потенцијал, за развој на рурален туризам. Нашите села сеуште имаат традиционален живот, автентична архитектура и гостопримливи домакини. Многу е направено за развивање на Битола како дестинација за алтернативен туризам, но секогаш може повеќе. Јас како ...

Read More »

ВМРО ДПМНЕ ќе победи на локалните избори

Како професионалец сум реализирал низа проекти за поквалитетен живот во Битола, пред се во областа на културата. Верувам дека многумина од нас се среќни што во Битола овозможивме 3Д кино,  што Фестивалот “Илинденски денови” го издигнавме над своето ниво, што ...

Read More »