Home / Tag Archives: број

Tag Archives: број

Бесплатниот број за информации за “Ковид 19“ 080000203

Mинистерот Венко Филипче на социјалните мрежи го објави бесплатниот телефонски број за информации за коронавирусот: 0800 002 03. „Од денеска е во функција и call центарот – 0800 002 03 во Здравствениот дом во Скопје со цел да се зголеми ...

Read More »

Нискоградба со отворен телефон за итни случаи

Со над 100 тони сол и околу 80 тони ризла, КЈП „Нискоградба“ ги посолуваше улиците во Битола во текот на ноќта и утринава, а улиците и натаму се чистат со механизацијата на ова јавно претпријатие. Улиците од прв и втор ...

Read More »

Лет во место, или лет кон ЕУ

Старата 2017 година беше и помина. Помина и новогодишното славје. Битолчани, во зависнот од своите можности, секој на свој начин и со разни желби ја испратија старата 2107 и ја дочекаа новата 2018 година. Но во едно сум сигурен, а ...

Read More »

ДА за идејата, НЕ за одлуката за двосменско работење

Поттикнат од одлуката на Министерството за труд и социјална политика за воведување на двосменско работење во градинките, градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски денеска излезе со официјален став на локалната самоуправа. – Мене ми е жал што една добра идеја, ...

Read More »

Текстот во Битолски весник за гестот на Ана Стојанов го освоија светот

Изминатите денови гестот на младата новинарка на ТВ “Мега”Ана Стојанов и нејзиниот сопруг Игор, и текстот објавен во Битолски весник за нивниот хуман гест го “запалија” Балканот и го освоија светот. Хуманиот гест на Ана и Игор, како и текстот ...

Read More »

Собрани 5.000.000 денари преку телефонскиот број 143-400

Парите се наменети за поплавеното население по силното невреме кое го зафати Скопје. Пет милиони денари се собрани за 48 часа преку телефонскиот број за донации 143-400 за поплавеното население по силното невреме кое го зафати Скопје.sobrani

Read More »