Don't Miss
Home / Tag Archives: дефект

Tag Archives: дефект

Испадна далековод нова Битола без струја

Веќе неколку часа Нова Битола е без електрична енергија. Според информациите кои ги добивме од ЕВН Македонија  напојувањето со електрична енергија е прекинато поради поголем дефект на далековод. Со оглед на тоа што се работи за голем дефект   стручни екипи ...

Read More »

Остранет дефектот на “Битола 2“

          Денеска рано наутро, по непрекинато работење во текот на целата измината нок  ТЕ “ Битола 2 “ повторно е вклучена на елекетро мрежата.           Имено, според информациите од РЕК “ Битола “ во текот на вчерашниот ден, во попладневните ...

Read More »

Непотребни политизации по дефектот во РЕК „Битола“

Во врска со испаѓањето на трите блока на РЕК “Битола“, од АД ЕЛЕМ се јавија со официјална информација. Во информацијата меѓудругото стои дека ТЕ „Битола” 3 денес во претпладневните часови е само накратко исклучен од производство поради поправка на технолошка ...

Read More »

ВМРО-ДПМНЕ: Во РЕК “Битола“ работат стручни лица кои секојдневно успешно се справуваат со сите предизвици

Пратеникот Васко Ковачевски, наместо да ги извршува обврските во Парламентот за кои е избран од граѓаните , последниве месеци демне пред РЕК “Битола“ и очекува да се случат проблеми за тој да има причина да одржи прес- конференција- стои во ...

Read More »

ЕЛЕМ: Исклучени два блока на РЕК “Битола“

Поради регистрирани технички отстапувања од номиналните параметри во работењето и проработување на заштитните системи , во текот на денешниот ден два енергетски блока на РЕК„Битола” се исклучени од ЕЕС. -По извршените проверки на постројките, во тек се операции за пуштање ...

Read More »

Премиерот Груевски свика кризен штаб за невремето

Премиерот Никола Груевски вечерва итно свика кризен штаб за справување со невремето. Од неговиот кабинет за Press24 потврдуваат дека во Владата во моментов се министрите за транспорт и врски, за здравство и за одбрана. Според информациите, се превземаат мерки за ...

Read More »

Не функционираат мерните станици за мерење нa квалитетoт на воздухот

Од синоќа, по еден часот по полноќ не функционираат мерните станици за мерење  нa квалитетoт на воздухот во Македонија. Во ист момент престанале со работа шест од седумте станици на територијата на Скопје, со исклучок на една , која работела ...

Read More »

Два часа половина Битола без струја

Два часа половина Битола остана без електрична енергија. Од дваесет часот  и триесет минути, вечерва, без струја останаа Нова Битола, Брусничката населба, Клиничката болница, приватната  болница “Плодност“ и други места во градот, а светилките светнаа во 22 часот и триесет ...

Read More »

Во ЕВН не знаат кога ќе биде остранет дефектот

Со оглед на тоа што се работи за голем дефект на далноводот, кој испадна од електричната мрежа, при што речиси половина Битола остана без струја, никој во ЕВН не знае кога ќе биде поправен дефектот. -Нашите интервентни служби се на ...

Read More »