Home / Uncategorized / Два часа половина Битола без струја

Два часа половина Битола без струја

Два часа половина Битола остана без електрична енергија. Од дваесет часот  и триесет минути, вечерва, без струја останаа Нова Битола, Брусничката населба, Клиничката болница, приватната  болница “Плодност“ и други места во градот, а светилките светнаа во 22 часот и триесет минути.

Од ЕВН информираат дека се работело за голем дефект, испад на  системот на една од трафостаниците, но стручни екипи интензивно работеа на санирање на проблемот. Струјата дојде и битолчани особено оние кои се затоплуваат на електрична енергија вечерва  можат да здивнат.

 

Б.В.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*