Home / Tag Archives: систем

Tag Archives: систем

Разговори за пречистителната станица

Градоначалникот на Општина Битола, м-р Наташа Петровска, денес оствари работен состанок со претставници од Министерството за животна средина и координаторот на ИПА проектот за изградба на пречистителна станица и колекторски ситем во Битола, г-ѓа Јадранка Ивановска. На состанокот, беше дефинирана ...

Read More »

Петар Шилегов:Судот му кумуваше на бегството на Грујовски и Бошковски

Неажурноста, скандалозното и противправно одложување на притворите до правосилноста на решенијата за притвор и останатите преседани во работата на судовите особено по предметите на Специјалното јавно обвинителство им овозможија на лицата Горан Грујовски и Никола Бошковски обвинети за тешки кривични ...

Read More »

Блокадите на РЕК “ Битола “ опасна авантура со Комбинатот

Во врска со блокадите на патниот правец  Битола РЕК “ Битола “ и најавите на некои членови на Здружението  “ За нас се работи “ за целосна блокада на Комбинатот, со реакција се јавија од АД  ЕЛЕМ . Во реакцијата ...

Read More »

Потпишан договор за изработка на техничка документација за доизградба на колекторскиот систем во НП Пелистер

Деновиве, градоначалникот на општина Битола д-р Владимир Талески потпиша договор со министерот за животна средина Нурхан Изаири за „ Изработка на техничка документација и доизградба на колекторски систем за локацијата Бегова Чешма во НП Пелистер “. Договорот беше потпишан согласно ...

Read More »

Два часа половина Битола без струја

Два часа половина Битола остана без електрична енергија. Од дваесет часот  и триесет минути, вечерва, без струја останаа Нова Битола, Брусничката населба, Клиничката болница, приватната  болница “Плодност“ и други места во градот, а светилките светнаа во 22 часот и триесет ...

Read More »

(Не)грижата за водата за пиење добива сериозни размери

Познавачите на (не)приликите, или светските стратези, кои своите планови не ги кројат како кај нас, најчесто од денес за утре, туку на (по)долг рок, тврдат дека во наредниот период водата, која ја има се помалку, ќе биде на повисока цена ...

Read More »