Don't Miss
Home / Tag Archives: денес

Tag Archives: денес

IN MEMORIAM

Ѓоко Николовски – виолинист и концерт мајстор во Македонската опера и балет (1927-2019) Ве известуваме дека денес (1 март 2019) почина Ѓоко Николовски – виолинист и концерт мајстор во Македонската опера и балет..

Read More »

Стрежево слави 40 години

Со одржување на свечени седници на Надзорниот и Управниот одбор, свечено пуштање во употреба на реновираниот центар за регулација како и одржување на свечена академија во Народниот театар , на која ке бидат врачени јубилејните награди Стрежево денеска ке го ...

Read More »

Битола е Верден на Балканот

Битолски весник: Ваша екселенцијо, деновиве  на Француските гробишта во Битола беше отворен Меморијалниот комплекс за жртвите од Првата светска војна, кои ги загубија животите на Македонскиот фронт во 1918 година. Како Вие како амбасадор на Франција го доживеавте тој чин? ...

Read More »