Home / Tag Archives: Димитар Димитровски- Такец

Tag Archives: Димитар Димитровски- Такец

И Широк Сокак тагува, почина Такец

Ин мемориам Од пред три дена и Широк Сокак  во Битола не е  повеќе тоа што беше. На неговиот плочник го нема повеќе Димитар Димитровски – Такец, човекот кој и во својата  93 година  од животот битолчани имаа можност да ...

Read More »

Ин мемориам : Димитар Димитровски-Такец, последен поздрав од колегите новинари од Битола

Молкна перото на доајенот на битолското и македонското новинарство, Димитар Димитровски-Такец. На 93 годишна возраст овој непресушен битолски новинар, публицист, хроничар и истражувач замина меѓу легендите. Зад себе остави богато творечко дело, повеќе книги посветени на родниот град Битола, 20 ...

Read More »

Погребан Димитар Димитровски- Такец

Денеска, на Буковските гробишта, во кругот на неговото најтесно семејство, како и почитувачите на неговото големо творештво, беше скромно како што впрочем и живееше  погребан Димитар Димитровски- Такец. Такец еден од доајените на битолското и македонското новинарство и долгогодишен дописник ...

Read More »

Почина Димитар Димитровски-Такец

Денеска рано изутрина, околу 9 часот, во Битола почина Димитар Димитровски – Такец, доајен на битолското и македонското новинарство. Тој беше еден од првата генерација битолски новинари којшто во 1964 година учествуваше во подготовката на првиот број на Битолски весник. ...

Read More »