Home / Tag Archives: доаѓа

Tag Archives: доаѓа

Денови кога живите им завидуваа на мртвите

Репортажа од Северна Италија Специјално за Битолски весник од Италија Дејан Азевски        Мој 33 ти ден во Италија од кои барем петнаесет сум под посебни мерки и последните седум дена во целосен карантин. Ова воедно е и мојот најдолг ...

Read More »

Анита Бежовска нов гувернер на НБРМ

Собранието на Република Македонија на 46. седница ја именуваше д-р Анита Ангеловска Бежоска за гувернер на Народната банка на Република Македонија (НБРМ). За неа гласаа 81 пратеник, воздржани и против немаше. Ангеловска Бежоска е првата жена гувернер на НБРМ, а ...

Read More »

Лет во место, или лет кон ЕУ

Старата 2017 година беше и помина. Помина и новогодишното славје. Битолчани, во зависнот од своите можности, секој на свој начин и со разни желби ја испратија старата 2107 и ја дочекаа новата 2018 година. Но во едно сум сигурен, а ...

Read More »