Home / Uncategorized / Анита Бежовска нов гувернер на НБРМ

Анита Бежовска нов гувернер на НБРМ

Собранието на Република Македонија на 46. седница ја именуваше д-р Анита Ангеловска Бежоска за гувернер на Народната банка на Република Македонија (НБРМ). За неа гласаа 81 пратеник, воздржани и против немаше.

Ангеловска Бежоска е првата жена гувернер на НБРМ, а на оваа позиција доаѓа од вицепремиерското место во Банката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*