Home / Tag Archives: долгови

Tag Archives: долгови

Јавните претпријатија се „дават“ во долгови

Сите битолски јавни претпријатија освен ЈП „Нискоградба“ се „дават“ во долгови. Ова беше констатирано на денешната седница на Советот на Општина Битола, на која на Дневен ред се најдоа завршните сметки на јавните претпријатија. Во најтешка финансиска ситуација се јавните ...

Read More »

Изгласан Законот за отпис на каматите и репрограмирање на долговите

Собранието го изгласа Законот за отпис на камати и репрограмирање на долгови и трошоци на физички лица, со што преку 10 милиони евра долгови на граѓаните ќе бидат отпишани, соопшти Министерството за правда. Со законот се бришат каматите на сите ...

Read More »

Општината се раскусурува со долговите

Денес во општината Битола локалните власти ќе имаат напорен ден. Имено денеска почнува раскусурувањето со долговите на доверителите, кои според новиот Закон за плаќање на старите долгови ги пријавија своите побарувања. Денеска општната Битола ќе води преговори со тие доверители ...

Read More »

Дескоска: Се бара решение за долговите за струја на битолските училишта

Училиштата во општина Битола и студентските домови „Томе Стефановски-Сениќ“ и „Пелагонија“ денеска добија предупредување за исклучување на електричната енергија и екипи беа излезени на терен. Баравме да се повлечат со цел да се овозможи нормално обезбедување на образовниот процес и ...

Read More »

Дуканџиите се плашеа да протестираат на фестивалот “Браќа Манаки“

Иако дуканџиите, на кои продуцентот на филмот на Столе Попов “ До балчак” им должел многу пари се закануваа со “ масовни “ протести пред отворањето на фестивалот “ Браќа Манаки “ и проекцијата на филмот “До балчак”, сепак тие ...

Read More »

17.600 граѓани аплицирале за отпис на долговите

Заклучно со денешниот ден до центрите за социјални работи се доставени 17.600 барања од граѓаните од социјално ранливи категории за отпис на долгови за струја, парно и радиодифузна такса. Министерот за финансии, Зоран Ставрески, на денешната прес- конференција изјави дека ...

Read More »