Home / Tag Archives: фирма

Tag Archives: фирма

Саитис продадена за бадијала

Грчката компанија Саитис, која откако соптсвениците ја ограбија и ја пуштија во стечај е продадена. Според извори на порталот на Битолски весник Саитис, иако од страна на овластен проценител беше проценета на околу 1.500.000 евра е продадена за само 500.000 ...

Read More »

Почна асфалтирањето на “Климент Охридски “

Новиот изведувач на градежните работи на ул. „Климент Охридски“, избран по пат на електронска аукција на 30 април годинава, започна со реконструкција на коловозот и тротоарите на оваа улица. Екипи на фирмата „Еуроинвест медиу“ во моментов на терен вршат геодетско ...

Read More »

Градоначалникот Талески имал приватна фирма за снимање на филмови

Пред да стане градоначалник, уште на 30 август 2004 година, Владимир Талески заедно со уште еден висок функционер на ВМРО-ДПМНЕ, Видан Кулевски и според упатените друг близок роднина  на сопругата на премиерот Никола Груевски,  Боркица, основале фирма „АРТ Медија” – ...

Read More »

Општината го крие договорот за продажбата на Пелистер на Цермат

-Договорот за продажба на мнозинскиот пакет акции на фирмата Цермат, ние иако постојано го баравме никогаш не го видовме. Затоа не знаеме ни под кои услови Цермат го купи Пелистер  ни под кои го врати клубот на општината.Тоа го знаат ...

Read More »

Стентон градба ќе управува со паркингот и во Клиничката болница!?

Фирмата “Стентон градба“ што ги одржува паркинзите во Битола под концесија, од понеделник,  ќе управува и со паркинг- просторот во Клиничката болница, дознава порталот на Битолски весник. На третиот по ред конкурс за давање паркинг под концесија во Клиничката болница, ...

Read More »

Четири и пол години затвор за директорот на “ Бетон“ Томислав Стефовски

Првиот човек  на градежната компанија “ Бетон “ Битола, Томислав Стефовски ќе  треба  да одлежи 4,5 години затвор и да плати 4.000 евра судски трошоци за судскиот процес. Ваквата пресуда ја донесе Основниот суд во Битола по завршувањето на судскиот ...

Read More »