Don't Miss
Home / Uncategorized / Четири и пол години затвор за директорот на “ Бетон“ Томислав Стефовски

Четири и пол години затвор за директорот на “ Бетон“ Томислав Стефовски

Првиот човек  на градежната компанија “ Бетон “ Битола, Томислав Стефовски ќе  треба  да одлежи 4,5 години затвор и да плати 4.000 евра судски трошоци за судскиот процес.
Ваквата пресуда ја донесе Основниот суд во Битола по завршувањето на судскиот процес против  генералниот  директор на “ Бетон “, Томислав Стефовски.
Томислав Стефовски според судски извори на  порталот на “Битолски  весник“  со ваква првостепена  неправосилна  пресуда е  осуден за крвичните дела даночно затајување, злоупотреба на службената положба и овластување, како и повластување на доверители.
 

 

Поопширно во печатеното издание на Битолски весник

 

 

Б.В.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*