Don't Miss
Home / Tag Archives: формирање

Tag Archives: формирање

Пролонгирањето на изборите им го продолжи мандатот на директорите

Минатата седмица се одржа втората седница на Советот на Општина Битола со дневен ред на кој за расправа беа поставени 54 точки. Но, со образложение дека треба се да биде законски и дека локалните избори сеуште не се завршени, по ...

Read More »

Груевски: Што побрзо да се формира новата влада

Треба што побрзо да се формира новата влада, да продолжиме со силното темпо на работа и да се вратиме на патеките на економијата и на сите реформи, вклучувајќи ги и поврзаните со членството во ЕУ и НАТО. Тоа го истакна ...

Read More »

Груевски: Оваа победа има особена важност и тежина

Секогаш ќе работиме во интересите на државата во корист на државните и националните интереси. Ова го кажувавме пред и сега после изборите. Секогаш сме биле и ќе останеме на линијата на националните интереси, порача во својот говор лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, ...

Read More »

Формиран Совет на млади на Битола

Откако пред извесно време  Советот на општината Битола изгради стратегија, денеска во градот под Пелистер беше  конституиран  Совет на млади. Советот на млади  во Битола  во фокусот на својата активност ќе ги има проблемите и иницијативите на младите. На дневен ...

Read More »

Совет на млади ќе актуелизира иницијативи и предлози на младите на локално ниво

Советот на општина Битола донесе одлука за формирање Совет на млади со единствена цел активно вклучување на младите во општествениот живот во рамки на општината преку предлагање на иницијативи за прашањата кои ја засегаат младата популација . Советот на млади ...

Read More »