Home / Tag Archives: Форуми

Tag Archives: Форуми

Во Новаци се одржа втората буџетска форумска сесија

Во просториите на Младинскиот културен центар во Новаци се одржа втората форумска сесија за Буџетскиот форум, која беше посветена на расходите кои се составен дел на општинскиот буџет. До крајот на оваа година ќе се одржи уште една трета форумска ...

Read More »

Четврта сесија од Форуми на заедниците во Новаци

На четвртата форумска сесија која се одржа во општинската сала во Новаци се расправаше за расходите и преостанатите четири  програми од Буџетот на општина Новаци и тоа: јавно осветлување, култура,спорт и рекреација и изградба и реконструкција на локални патишта и ...

Read More »

Граѓаните активно вклучени во креирањето на општинскиот буџет преку програмата “Форуми во заедниците“

Денеска во Општина Новаци  се одржа третата сесија од проектот “Форуми во заедниците“ чија главна цел е транспарентно и отчетно работење на Општината, и активно вклучување на граѓаните во креирањето на општинскиот буџет. -До крајот на годината ќе се одржат ...

Read More »

Форум во заедниците во Новаци

Денеска во Новаци се одржа првата сесија за жителите од оваа општина во рамките на програмата „Форум во заедницата – буџетски форум”. Целта на Форумот е планирањето на буџетот на општината за идната година да биде во согласност на потребите ...

Read More »