Home / Tag Archives: фотографија

Tag Archives: фотографија

Груевски се корзира во Будимпешта

Поранешниот премиер Никола Груевски, кој побегна од земјава и доби азил во Унгарија, денеска бил снимен во еден ресторан во центарот на Будумпешта. При обид на унгарските новинари да добијат одговор од него за начинот на кој побегнал од Македонија, ...

Read More »

В среда, на пладне ќе се отвори Куќичката на Дедо Мраз

Во срцето на Битола, спроти градскиот часовник, в среда (24.12) точно на пладне се отвора Куќичката на Дедо Мраз. Во внатрешноста на објектот децата ќе можат да се запознаат и фотографираат со најсаканиот дедо на светот, а заедно со нивните ...

Read More »

Балканска конференција на директори на фотографија

ИФФК „Браќа Манаки” и Европската асоцијација на кинематографери ИМАГО во Битола ја одржаа третата балканска конференција на директори на фотографија, која од следната година ќе прерасне во традиционална. На конференцијата учествуваа Иван Тонев од Бугарија, Валентин Перко од Словенија, Зоран ...

Read More »