Don't Miss
Home / Tag Archives: градба

Tag Archives: градба

Во Битола под превезот на легализација на трошни куќи се легализираат хациенди

И покрај тоа што се мислеше дека во Битола по легализацијата на над 14 илјади бесправно изградени објекти, дека ќе се стави крај на нелегалната изградба, сепак истата продолжува. И натаму во градот под Пелистер се легализираат диви објекти. Иронијата ...

Read More »

Забрзано се гради нов монтажен премин

Привремениот мост ќе биде отстранет, а на негово место ќе се монтира поголем за сообраќај на возила   Доброволци и војници на АРМ со тешката механизација ги засилуваа старите и правеа нови насипи за заштита на Новаци. Екипи на РЕК-Битола ...

Read More »