Don't Miss
Home / Tag Archives: градина

Tag Archives: градина

Свечено отворена реконструираната Зоолошка градина во Битола

Денеска,  беше вистински празник за најмладите во Битола. Зоолошката градина никогаш не беше толку масовно посетена. Во присуство на првиот човек на Република Македонија, претседателот на државата Ѓорге Иванов, заменик- министер за локална самоуправа Љупчо Пренџов , претставникот на  Европската ...

Read More »

Смена на директорот на Зоолошката градина!?

Според неофицијални информации на порталот на Битолски весник дојде до смена на директорот на Зоолошката градина Коста Нешовски. За нов директор на Зоолошката градина е поставен Ѓоко Дамевски, економист, кој претходно работеше во ГП “ Пелистер “   Б.В.

Read More »

“Одгледувајте ги животните во ЗОО Битола“, играјте ја играта “ZOO innovative- happy zoo game“

Првата едукативна игра за животните во Зоолошката Градина Битола е веќе достапна на социјалната мрежа Facebook. Сите љубители на животни можат да ја играат играта на следниот линк:   https://apps.facebook.com/zooinnovative/?code=AQAnulWG_qdTwIX_9_7fbn3OqQVTGDqJIt3hXyV94hkP_8nJyKCh6s_l3XVsIRCoiPFFe8a-wkfSOuIxnXdNCq0geJtPCwq0krBKyTMVmLwN9E7FshEVfI2AQ5hncq2AKCUBuKMfHAhv_CUIfdsB6KdGK50sWAWmZZWFolVel-uV1EScFcNTBFFU8InPmnlf_PzPSVT_j0w4_XYXAqboHHtKWKZkrAU0b2dZLMS5psuV6NuZ30Cit_OuHOSMxM2NMAA7jq4I69_Mcv3VPfmbPQotwJaj_VIdnWM0c0C4kjosI5hhptnA9A1VwYwZ91E2Tn5RgU4H68mUJ0ELETt5y8eD&state=35ed5d37adeb198115138a0d35a0a26e&_=_,   или пак истата да ја превземат како апликација од ...

Read More »