Home / Tag Archives: Интимен театар

Tag Archives: Интимен театар

Претставата “Слугинки“ на сцената на Интимниот театар во Битола

Синоќа, на младинската сцена при Интимниот  театар во  Битола се одигра претставата „Слугинки”  која ја изведоа  битолски актерки:  Ана Жежовска, Симеона Павловска и Симона Овезовска. Претставата е по текстови од Жан Жене и Ева Енслер, а во режија на Димитар ...

Read More »

“Барбара те сакам“ нова премиера на младинската сцена при Интимен театар- Битола

Најновата премиера на претставата “Барбара те сакам“ на младинската сцена при Интимен театар кои прават претстави во склоп и под менторство на Интимен театар ќе се одигра пред битолската театарска публика в сабота, на 18 април, со почеток од 20 ...

Read More »

Претставата “Фактор жена“ вечерва пред публиката во Интимен театар

Вечерва, во 20 часот во Интимен театар Битола по десетти пат јубилејно ќе биде одиграна претставата “Фактор жена“ која ја освои битолската театарска публика. Четирите млади битолски актерки ги освоија симпатиите на публиката на повеќе театарски сцени низ државата каде ...

Read More »