Don't Miss
Home / Tag Archives: искуства

Tag Archives: искуства

Во книгата „Структурата на моќта во Битола“ анализирани претставници на економско-политичката елита

Во Битола, како локална заедница, политиката сè уште доминира во сферата на одлучувањето, со тенденција економските моќници полека да се осамостојуваат во однос на политичките партии, кои сепак, доминираат во власта рече на промоцијата на книгата „Структурата на моќта во ...

Read More »

Трибина за квалитетот на медот се одржа во Новаци

Трибина за квалитетот на медот се одржа во просториите на општина Новаци организирана од еколошкото друштво Кајмакчалан и пчеларската задруга Нерктар, во соработка со двајца експерти од Италија и македонското министерство за земјоделие. „ Општина Новаци е рурална општина и ...

Read More »

Огненовски ќе ги пренесува искуствата од САД во Битола

Независниот кандидат за градоначалник на општина Битола Јорго Огненовски најави дека доколку ја добие довербата на битолчани и биде избран за градоначалник ќе пренесе дел од искуствата што ги стекнал и воочил од организираните општини во САД, особено во Лос ...

Read More »

Европски искуства за современа настава

Во СОУ “Таки Даскало“ Битола, се одржа завршна презентација на проектот “Иднината на образо-ванието е во имплементација на европската клима за учење во училиштето“, кој се реализира во рамките на програмата за мобилност “Еразмус плус“. Членовите на тимот, кој беше ...

Read More »

Професори од СОУ “Таки Даскало“ на обука во Италија

Петмина професори од Средното општинско училиште Таки Даскало од Битола, од 25 март до 7 април, ќе патуваат на обука во Мандовио, Италија, во рамките на проектот “Иднината на образованието е во имплементација на европската клима за учење во училиштето”, ...

Read More »