Home / Tag Archives: историско

Tag Archives: историско

Мијалков политички се пензионира

Екс директорот на Управата за безбедност и контраразузнавање попладнево соопшти дека ја става во мирување својата политичка активност. „Ја информирам јавноста дека мојата политичка активност ја ставам во мирување. Со цел да се завршат судските постапки кои се во тек, ...

Read More »

Промоција на историско дело од авторот Роберто Трајковски

Денеска беше промовирано најновото историското дело со наслов “Германските воени операции во Македонија за време на априлската војна во 1941 година“ од авторот Роберто Трајковски. -Станува збор за исклучително историографско дело, во кое се опфатени операциите во априлските војни и ...

Read More »