Home / Tag Archives: Италија

Tag Archives: Италија

Професори од СОУ “Таки Даскало“ на обука во Италија

Петмина професори од Средното општинско училиште Таки Даскало од Битола, од 25 март до 7 април, ќе патуваат на обука во Мандовио, Италија, во рамките на проектот “Иднината на образованието е во имплементација на европската клима за учење во училиштето”, ...

Read More »

Маестро Алесандро д’ Агостини и Камерниот оркестар го одржаа концертот “Вечер на пијаното“

Во неделата, во големата сала на Центарот за култура-Битола, познатиот италијански диригент маестро Алесандро д’ Агостини диригираше со битолскиот Камерен оркестар на целовечерен концерт насловен “Вечер на пијаното”. Публиката уживаше во концертот под диригентската палка на маестро Алесандро д’ Агостини, ...

Read More »