Home / Tag Archives: Јове

Tag Archives: Јове

Сидникатот на ЕСМ во одбрана на правата на своите членови

Синдикатот на АД ЕСМ стои во одбрана на правата на своите членови во компанијата, кои се гарантирани со законот за работни односи и со колективниот договор. Во овој момент проценуваме дека правата на нашите синдикални членови се загрозени од лица ...

Read More »

Јове Стојчевски го фати крстот во Битола

                  Точно 29 момчиња во Битола  денеска скокнаа по  светиот крст кој во водите  на базенот во црквата “Св. Великомаченик Димитрија “ го постави владиката Петар. Најсреќен меѓу нов беше дваесет и двегодишниот Јове Стојчевски  кој како што изјави по ...

Read More »

Колективниот договор ги гарантира правата и обврските на работниците

Деновове во Скопје, во просториите на АД ЕЛЕМ,  генералниот директор на АД ЕЛЕМ д-р Драган Миновски и претседателот на Синдикалната организација на Компанијата Јове Смилевски  го потпишаа новиот Колективен договор, со кој се уредуваат правата и обврските на вработените во ...

Read More »

ЕЛЕМ го призна легитимитетот на новиот синдикат

АД ЕЛЕМ со одлука на Управниот одбор го призна легитимитетот на новиот синдикат кој со пристапувањето на над 2.4000 членови стана репрезентативен. Претседател на синидкатот на АД ЕЛЕМ е Јове Смилевски. На тој начин веке од наредните денови чланарината на ...

Read More »

Јове Кекновски: Во ВМРО се побунија амалите на туѓиот срам

Се пробудија и побунија амалите на туѓиот срам, вели Јове Кекеновски за денешното писмо од повеќе високи функционери на ВМРО-ДПМНЕ кои побараа одложување на Конгресот. -До вчера верните прислужници на Груевски конечно собраа храбрсот и почнаа да се сомневаат во ...

Read More »