Don't Miss
Home / Tag Archives: каменолом

Tag Archives: каменолом

Многу прав се крена околу изградбата на каменоломот

Податоците што деновиве на седница на советот ги соопштија некои од советниците на опозицијата се загрижувачки и, во најмала рака, алармантни. Во Битола моментно над 2.041 граѓанин се лекуваат од карцином. Грижата за здравјето на луѓето, а пред сѐ за ...

Read More »

Битолчани предупредуваат: Каменоломот ќе ни се удри од глава

Кога пред неколку години локалитетот над Битола, познат како “Билбил Камен“  го погодија големите шумски пожари, кои буквално го пеплосаа ридот над градот, сите битолчани без разлика на возраста и партиската определеност беа едногласни во оцената дека со опожарувањето на ...

Read More »

Протест против отворањето Каменолом над Битола

Денеска, попладнето на регионалниот пат Битола-Ресен-Охрид се одржа протест на кој битолчани го искажаа своето незадоволство од отворањето на Каменолом над Битола. На протестот зборуваше потпретседателот на СДСМ, Александар Кирацовски. -Веќе извесен период и во Советот на Општина Битола, но ...

Read More »