Home / Tag Archives: конкурс

Tag Archives: конкурс

Објавен конкурс за сместување студенти во Студентски дом „Кочо Рацин“ Битола

Државниот студентски дом „Кочо Рацин“ Битола денеска го објави конкурсот за сместување студенти за наредната академска година. Огласени се 385 места, од нив 308 за студентите од втора до шеста година и апсолвенти, а 77 легла се за студентите бруцоши. ...

Read More »

Универзитетот „Св.Климент Охридски“ објави конкурс за упис на 3.543 бруцоши

Вкупно 3.543 студенти бруцоши ќе може да се запишат на Универзитетот „Св.Климент Охридски”-Битола во следната академска година. Од Ректоратот на Битолскиот Универзитет информираат дека во прва година ќе може да се запишат 2.040 студенти во редовната – државна квота за ...

Read More »

Фестивал на книгата „Мост меѓу две срца” во Новаци

  По повод Светскиот ден на книгата и авторското право, во општина Новаци се одржа фестивалот „Мост меѓу две срца”  кој е наменет за децата кои творат. Фестивалот има за цел да придонесе за поттикнување и промовирање на детското творештво, ...

Read More »

Објавен конкурсот за упис на студенти во прва година на Универзитетот „Св.Климент Охридски”-Битола

Универзитетот „Св.Климент Охридски“-Битола го објави конкурсот за упис на студенти во прва година за академската 2015-2016 година. Од Ректоратот на Универзитетот во Битола информираат дека годинава ќе може да се запишат 3.803 студенти, од кои 2.090 редовни студенти во државна ...

Read More »

Лабина Митевска си заминува од „Браќа Манаки“

Aктерката и продуцентка Лабина Митевска, годинава нема да го продолжи својот четврт по ред мандат како директор на Фестивалот на кинематографите во Битола. Лабина, која во моментов се наоѓа надвор од Македонија, не конкурираше за директор во предвидениот 12 дневен ...

Read More »

Објавен повикот за учество во првата генерација на школата за лидерство и јавни политики “Политеа“

Центарот за европски развој и интеграција објавува повик за учество во првата генерација на школата за лидерство и јавни политики “Политеа“. Повикот е отворен за сите кандидати на возраст од 18 до 26 години од подрачјето на Општина Битола. Школата ...

Read More »

Поништен конкурсот за добивање лиценца за Центар за полагање на возачки испити

Конкурсот што Министерството за внатрешни работи го имаше распишано за добивање на лиценца за полагање на тестови за возачки испити е поништен. Без никакво образложение од страна на Министерството,  конкурсот е поништен и распишан е нов. Инаку според информации на ...

Read More »