Don't Miss
Home / Tag Archives: Лајонс клуб

Tag Archives: Лајонс клуб

Одбележан Меѓународниот ден на лицата со инвалидитет

Заводот за рехабилитација на говор, слух и глас „Кочо Рацин“ Битола и Лајонс клубот  „Кабадаја“ го одбележаа Меѓународниот ден на лицата со инвалидитет. Традиционално учениците од битолските основни и средни училишта, заедно со деца од Заводот за рехабилитација на говор, ...

Read More »

“Садиме бели рози “ акција на Лајонс Клуб Битола и Лајонс БАС Кампус

Лајонс Клуб Битола и Лајонс БАС Кампус  ја одржаа еко акцијата „Садиме бели рози“. Годинава во знакот на векот во кој што живееме, лајонсите засадија 21 Бела Роза  порачувајќи дека со природата не треба да се шегуваме и затоа треба ...

Read More »

Лајонс клуб Кабадаја донесоа многу насмевки и топлина во домот на семејството Киријази

Многу насмевки и топлина. Со ваква мисла, Лајонс Клуб Кабадаја од Битола, деновиве го посети Томе Киријази во неговиот дом, а таму беа срдечно пречекани од тетка Зорка, мајката на Томе и повозрасната сестра Стефани . -Скромен дом полн со љубов. ...

Read More »

Нов проект на “Лајонс клуб Битола”, 365 дена хуманост

Лајонс клубот Битола деновиве го промовираше својот нов проект „365 дена хуманост”, активност која на секоја хумана личност и овозможува доброволно да донира во т.н. штедливи каси, поставени на три локации во градот. Штедливите каси ги изработи Лајон Велчо Петровски, ...

Read More »

Д-р Марјан Танушевски претседател на Лајонс клубот- Битола

Д-р Марјан Танушевски, дописник на државната агенција МИА, неодамна беше избран за претседател на Лајонс клубот Битола, како и за член на Кабинетот на Дистриктот 132 Лајонс Македонија, задолжен за односи со јавноста во текот на 2014 /2015 година. Според ...

Read More »