Home / Tag Archives: ликовен

Tag Archives: ликовен

Високи признанија за битолскиот ликовен уметник Панде Петровски

Ликовниот уметник и педагог, член на Македонското научно друштво-Битола, Панде Петровски е годинашен добитник на наградите мапа-портфолио, што ја доделува „Остен” и наградата на Друштвото на ликовните уметници од Битола, „Борислав Траиковски”. Петровски е првиот ликовен уметник од Битола, кој ...

Read More »

Уметност од мали нозе

Во организација на Детскиот ликовен центар, под покровителство на општина Карпош, денеска, во Кинотеката на Македонија се одржа детски ликовен хепенинг. Дечињата од сите градинки на територијата на локалната самоуправа го артикулираа својот уметнички израз, изработувајќи ликовни творби во широкиот ...

Read More »

Голем интерес за самостојната изложба на Тони Чатлески – Чатле

Синоќа, голем интерес кај почитувачите на ликовната уметност пробуди самостојната изложба на Тони Чатлески – Чатле „Древниот сон“   која од  27-ми мај е поставена во  Центарот  за култура Битола. Станува збор за триесетина опсесивни платна (од кои дел се изложени ...

Read More »

Самостојна изложба на Тони Чатлески – Чатле

„Древниот сон“ е насловена самостојната изложба на Тони Чатлески – Чатле која ќе се одржи на 27-ми мај во 20 часот во Центар за култура Битола. Станува збор за триесетина опсесивни платна (од кои дел се изложени овде) кои на ...

Read More »