Home / Tag Archives: локални избори

Tag Archives: локални избори

Шекеринска: Максимална поддршка за Наташа како градоначалник на Битола

На претходните избори Битола го одлучи победникот. Убедена сум дека на овие локални избори Битола повторно ќе да даде шанса за живот во Битола, живот во Македонија. Како влада ќе даваме поддршка на секоја општина која работи вредно и упорно ...

Read More »

Интервју: Зоран Илиоски, кандидат за градоначалник: Битола ќе биде подобро и посреќно место за живеење

Битолски весник: Се наоѓаме само на 4 дена пред локалните избори. Какви се вашите впечатоци од досегашниот тек на кампањата? Зоран Илиоски: Во Битола главно кампањата е коректна како од страна на кандидатите за градоначалници, исто така и од страна ...

Read More »

Битолчани ќе имаат достоинствен живот

Во денешното општество, сите граѓани имаат право да живеат со своите семејства, да посетуваат редовно училиште, да се вработат и да имаат шанса за исполнет и самостоен живот. Меѓу нив спаѓаат и лицата со телесна инвалидност, слепите лица, глувите лица, ...

Read More »

Габриела Илиевска: Туризмот ќе ни биде приоритет

Симболите на Битола, пред сѐ Пелистер и Широк Сокак, традицијата на урбана средина со епитетите „Град на конзулите” и „Град на клавирите” како и богатото историско и културно наследство прават Битола да биде посакувана туристичка дестинација. Од тие причини, туризмот ...

Read More »

Шаклевски: Тој што ја уништи индустријата, не може да ја воскресне

Кога својата незаинтересираност и игнорирање  на инвеститорите во Жабени ја оправдувате со потребата да се посвети внимание и на локациите во некогашниот стар индустриски дел на Битола , тоа веќе не е ни лицемерно туку безобразно. Како што злосторникот се ...

Read More »

Ќе ја изградиме пругата за Грција

“Ветено а неисполнето” стана синоним за долгогодишното владеење на ДПМНЕ. Се што ветија не исполнија, а тоа што го реализираа заврши со многубројни финансиски малверзации. Во сите изборни циклуси,почнувајќи од 2009-та година, главно ветување на ДПМНЕ и Талески беше реконструкција ...

Read More »

Наташа Петровска: Гасификација за почист воздух и поевтино греење

Клучен проект на локалната самоуправа предводена од СДСМ и Коалицијата ќе биде гасификацијата и тоа од два аспекти. Првиот секако е еколошкиот момент. Имено, со употребата на гасот како алтернативно гориво за затоплување на институциите и домовите на нашите сограѓани, ...

Read More »

Интервју со Наташа Петровска, кандидат за градоначалник на Битола: Битолчани се огорчени од состојбите, акламативно бараат промени

Битолски весник: Се наоѓаме на неколку денови пред гласање за иден градоначалник на Битола. Какви се вашите впечатоци од досегашниот тек на кампањата? Наташа Петровска: Кампањата ја реализиравме со големо задоволство, енергично и со многу дружење бидејќи на секој чекор ...

Read More »

Петровска: В недела, сите заедно да го донесеме животот во Битола

-Почитувани граѓани, нека ни е честит празникот 11-ти Октомври кој   не е значаен само заради антифашистичката борба и борба за социјалена правда, 11-ти Октомври е значаен затоа што ни овозможи македонска самобитност. На овој значаен датум за нас, борбата ...

Read More »

Ковачевски: Ниту ЕЛЕМ ниту РЕК “Битола“ ќе се продава, ниту пак вработените ќе останат на улица

Старата народна поговорка вели…СО ЛАГА, АГА НЕ СЕ БИДУВА! Со лагите искажани од страна на ДПМНЕ и Благоја Шаклевски, Зоран Илиоски не бидува градоначалник! Ниту ЕЛЕМ ниту РЕК “Битола“ ќе се продава, ниту пак вработените ќе останат на улица!- ова ...

Read More »