Home / Tag Archives: младинска

Tag Archives: младинска

Претставата “Слугинки“ на сцената на Интимниот театар во Битола

Синоќа, на младинската сцена при Интимниот  театар во  Битола се одигра претставата „Слугинки”  која ја изведоа  битолски актерки:  Ана Жежовска, Симеона Павловска и Симона Овезовска. Претставата е по текстови од Жан Жене и Ева Енслер, а во режија на Димитар ...

Read More »

“Барбара те сакам“ нова премиера на младинската сцена при Интимен театар- Битола

Најновата премиера на претставата “Барбара те сакам“ на младинската сцена при Интимен театар кои прават претстави во склоп и под менторство на Интимен театар ќе се одигра пред битолската театарска публика в сабота, на 18 април, со почеток од 20 ...

Read More »

Многу активности на Младинската организација на Економското училиште “Јане Сандански“

Младинската Организација е ученичка организација составена од ученици во средното економско училиште „Јане Сандански“ во Битола  која се залага гласот на учениците да биде слушнат. Главни цели на Младинската организација e пред се  ученичкиот активизам,  вон-наставни активности. Во рамките на ...

Read More »

“Цермат“ вложува во младинската школа

Напоредно со проблемите со сениорската екипа, новиот управен одбор на Пелистер, отпочна нов концепт на работа на младинската школа на клубот, која ќе добие нов координатор и тренери и ќе има сосема поинаков начин на работа, во кој ќе бидат ...

Read More »