Don't Miss
Home / Tag Archives: монмартр

Tag Archives: монмартр

Наградата “ Гран При “ на Малиот битолски Монмартр за Марија Дима од Романија

                                      Добитник на најпрестижното признание на годинашната  манифестација “ Мал битолски Монмартр “, која треба да се одржи во месец мај, е  Марија Дима, од Букурешт, Романија. Вака одлучи стручното жири на Манифестацијата, кое деновиве  ги селектираше пристигнатите илјадници ...

Read More »

Монмартр без пари за годинашната ликовна колонија

Без ниту еден денар исплатен од Министерството за култура на детската ликовна колонија, иако одобрија само скромни сто илјади денари, за два дена ќе започне во Битола една од најзначајните светски манифестации на детското ликовно творештво “Малиот битолски Монмартр“. Овој ...

Read More »

Се е подготвено за 37 издание на Малиот битолски Монмартр

Среда, со палењето на огнометот и отворањето на Светската изложба на детски ликовни творби, во Старата битолска чаршија стартува 37 издание на Малиот битолски Монамртр. Повеке од 110 гости од 16 земји во светот, ке земат учество на годинашното   37 ...

Read More »

По 11 години конечно градоначалник на Битола стапна во битолскиот Монмартр

Вечерва во Детското ликовно студио  Кирил Методиј во Старата битолска чаршија беше вистински празник. Министерот за култура  Роберт Алаѓозовски им ги подели наградите и признанијата кои ги добиле во минатата година членовите на Малиот битолски Монмартр на разни натпреврувања во ...

Read More »

Младите ликовни таленти ја оживеаја архитектурата на Битола, Охрид и на Крушево

Во Старата битолска чаршија повторно се слуша детскиот џагор на младите ликовни таленти од целиот свет, кои овие денови зборуваат единствено со јазикот на четката и бојатa.   Битола како ликовно ателје   Деновиве Битола повторно личи на едно големо ...

Read More »