Home / Tag Archives: мост

Tag Archives: мост

Крупни градежни интервенции во село Крклино

Крупни градежни зафати се изведуваат во битолското село Крклино. Градежните екипи работат на изградба на нов мост и нов пат што ќе ги поврзе селата Горно Оризари со Крклино. Напоредно, ќе се реконструираат и двата моста и ќе се направи ...

Read More »

Поставен монтажен мост на патот Битола-Новаци

Со ангажирање на вработените во ФОД, кој работи во составот на РЕК “Битола“  попладнево е поставен монтажен мост на патот Новаци – Битола. Мостот ќе овозможи движење на пешаците од двете страни, на овој регионален пат. Во РЕК “Битола“  во ...

Read More »

Реката Драгор кај Безистенот доби нова урбана ограда

Денеска на реката Драгор официјално во употреба беше пуштена новата редизајнирана урбана опрема .   Пуштањето на новата урбана ограда на реката Драгор е согласно усвоениот прокет  за редизајнирање на мостовите на Драгорот, што неодамна го усвои Советот на општината ...

Read More »