Don't Miss
Home / Tag Archives: музичари

Tag Archives: музичари

Ако музичарите побараат, „Авалон“ ќе го тужи Град Скопје

По веста за откажената новогодишна прослава на плоштадот Македонија која ја организираше Градот Скопје, „Авалон Продукција“ се изјаснија дека ќе бараат обештетување доколку музичарите се одлучат на таков чекор. „Авалон Продукција“ беше ангажирана во недостаток на сериозни финансиски средства со ...

Read More »

Поддршка за Марко Чаласан од македонски бизнисмени и музичари

Не постои Македонец којшто не слушнал за името Марко Чаласан. „Генијалецот по информатика” поседува такви вештини што дури и самиот CNN во 2010-та година направи сторија за него, па за него може слободно да се каже дека знае целиот свет. ...

Read More »

Празник за љубителите на класичната музика

Познатиот виолинист Антал  Залаи од Унгарија, во понеделник ќе одржи концерт со почеток од 20 часот во рамки на Меѓународниот фестивал на сериозна музика, “Интерфест 2014“. На годинашниот фестивал, како и во изминатите 22 години се одржува под покровителство на ...

Read More »