Home / Tag Archives: неексплодирана

Tag Archives: неексплодирана

Неексплодирана граната пронајдена во Битола

Стара неексплодирана граната со калибар од 75мм од Првата светска војна, била пронајдена при чистење на каналот „Стрежево“ помеѓу селата Трново и Ротино во Битола, вчера во 11 часот. Од страна на пиротехничар, пронајдената експлозивна направа е подигната за понатамошна постапка.

Read More »