Don't Miss
Home / Uncategorized / Неексплодирана граната пронајдена во Битола

Неексплодирана граната пронајдена во Битола

Стара неексплодирана граната со калибар од 75мм од Првата светска војна, била пронајдена при чистење на каналот „Стрежево“ помеѓу селата Трново и Ротино во Битола, вчера во 11 часот.

Од страна на пиротехничар, пронајдената експлозивна направа е подигната за понатамошна постапка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*