Home / Tag Archives: нето

Tag Archives: нето

Просечната плата во октомври изнесувала 21.717 денари

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен  Во Македонија во октомври изнесувала 21.717 денари, објави во понеделникот Државниот завод за статистика. Просечната плата во однос на истиот месец лани номинално се зголемила за 2,2 отсто. Ваквото зголемување се должи, пред сè, ...

Read More »